Onko sinulla fibromyalgia? Soita koirille

AddThis Sharing Buttonshare -yritykseen FacebookFaceBookFaceBookShare -sivustolle TwittertWittertWittershare PinterestPinterestPinterestShare to Moreaddthismore25

Fibromyalgia on krooninen, usein vammainen kipuolosuhteet, jotka vaikuttavat 2–3 prosenttiin Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Fibromyalgialle on ominaista laaja kipu, huono uni, väsymys, mieliala -ongelmat ja ruuansulatusoireet. Alla oleva tietokilpailu voi auttaa sinua näkemään, voivatko oireesi fibromyalgiasta:

(Jäljentänyt Drs. Marcus ja Deodhar, DiaMedica Publishing 2012) jäljennös naisen fibromyalgia -työkalupakista)

Fibromyalgiaa hoidetaan tyypillisesti lääkkeen, ravitsemus- ja ei -hoitajien yhdistelmällä. Keskustallamme arvioimme äskettäin 40 punnan vehnätereriaterapian koiran lisäämisen kipuklinikalle potilaidemme fibromyalgian oireiden vähentämiseksi. Tämän tutkimuksen tulokset julkaistiin juuri Pain Medicine -lehdessä. Tässä tutkimuksessa fibromyalgiaa sairastavat asiakkaat voivat viettää aikaa ennen klinikan tapaamisia tai niiden välillä tavanomaisessa odotushuoneessa televisiossa ja aikakauslehdissä tai toisessa huoneessa koulutetun terapiakoiran kanssa. Molempien ryhmien ihmisiä tutkittiin heidän oireistaan ​​ennen kummankin odotusalueen saapumista. Vietettyään noin 15 minuuttia kummallakin odotusalueella, ihmisiä pyydettiin arvioimaan oireitaan uudelleen. Yhteensä 84 fibromyalgiaa sairastavaa ihmistä vietti aikaa koiran kanssa ja 49 odotti tavanomaisella odotusalueella.

Tässä ovat tulokset:

Ajan viettäminen tavanomaisessa odotushuoneessa ei tehnyt oireista huomattavasti parempia tai huonompia.

Vietäminen odotusajalla terapiakoiran kanssa vähensi huomattavasti kipua, ahdistusta ja ahdistusta.

– ärtyneisyys putosi käytännössä puoleen

– Ahdistus, stressi ja suru vähenivät kumpikin noin 40 prosenttia

– väsymys ja kipu vähensivät kumpikin käytännössä 20 prosenttia

Ajan viettäminen koiran kanssa paransi myös ihmisten mielialaa ilman muutosta tavallisessa odotushuoneessa.

– Ennen kuin hän saapuu joko odotusalueelle, noin yksi viidestä tai kuudesta ihmisestä (enintään 20 prosenttia) tuntui rauhalliselta, miellyttävältä tai iloiselta. Tämä ei muuttunut ihmisille, kun odotettiin tavallisessa odotushuoneessa.

– Vietettyään aikaa terapiakoiran kanssa kaksi kolmesta ihmisestä (yli 60 prosenttia) oli rauhallinen, miellyttävä ja iloinen.

Tämä tutkimus korostaa sitä, mitä lemmikkieläinten omistajat jo tietävät – ajan kuluttaminen koiran kanssa voi olla terapeuttista. Kukaan ei usko, että vain viettää aikaa koiran kanssa on kaikki mitä tarvitset fibromyalgian oireiden paranemiseksi. Mutta terapeuttisen ajan viettäminen ystävällisen koiran kanssa voi auttaa vähentämään oireesi loven, ja se voi tehdä olennaisen eron. Jos asut lemmikin kanssa, kannattaa ehkä lisätä fluffy -aikaa ennen liikuntaa, rentoutumista ja niin edelleen. Ja jos sinulla ei ole lemmikkieläimiä, ajattele vapaaehtoistyötä paikallisessa eläinsuojasi terapeuttisessa halausajassa eläinten kanssa, jotka odottavat adoptiota. Saatat kävellä koiria tai lemmikkieläinten kissanpentuja ja pupuja. Suoja vapaaehtoisena auttaminen auttaa sinua saamaan terapeuttisen annoksen lemmikkieläinten aikaa ilman, että lemmikkieläinten omistajuuden päivittäiset vastuut.

Lemmikkieläinten terveyshyötyjä

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Bellan kiitospäivän Pumpkin Muffins
Next post Leon kävelyseikkailut Pt. 2