MRSA in Pets

AddThis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare TwittertWittertWittershare -sivustolle PinterestPinterestPinterSThare to Moreaddthismore3

Metisilliiniresistentti Staphylococcus aureus (MRSA) on bakteerit, joita esiintyy yleisesti ihmisten ja useiden eläinten nenän kohdissa ja iholla. Kun nämä bakteerit kasvavat, se voi aiheuttaa vakavaa infektiota, joka on yleensä resistentti yleisesti määrätyille beeta -laktaamiantibiooteille. Vaikka MRSA: ta esiintyy yleisesti ihmisissä, eläimet voivat myös olla tartunnan saaneet, etenkin ravitsemuksellisesti tai immuunijärjestelmän vaarantuneet, samoin kuin heikommissa geriatrisissa eläimissä. Bakteerit voivat tartuttaa erilaisia ​​lajeja, mukaan lukien koirat ja kissat, ja joissakin näistä eläimistä ei ole olemassa antibioottien käyttöä, mikä tarkoittaa, että monissa näistä tapauksista todennäköisin infektion lähde on ihmisestä eläimille.

Suora iho ihon kosketukseen on yleisin siirtokoni; MRSA voidaan kuitenkin välittää myös saastuneilla pinnoilla ja esineillä. Monet eläimet ja ihmiset voivat kuljettaa MRSA: ta iho-, korva- ja nenän kohdalla, mutta heillä ei kuitenkaan ole merkkejä tartunnasta. Tässä tilanteessa nämä eläimet/ihmiset eivät ole riski muille henkilöille. MRSA: n oireet riippuvat siitä, missä bakteerien ylikasvu on tapahtunut, mutta tyypillisiin ihon merkkeihin voi kuulua paranemattoman haava, jossa on mätä, punainen, lämpö ja kuume. Toisinaan toissijainen veri ja kaukainen elininfektio voi esiintyä myös.

MRSA: ta diagnosoidaan vaurioituneesta alueesta otetulla tampolla, jota viljellään sitten ulkopuolisessa laboratoriossa. Hoito voi vaihdella vakavuudesta riippuen, ja se voi sisältää ajankohtaisia ​​antibiootti- ja huuhteluliuoksia sekä useita viikkoja oraalista antibioottihoitoa, joka perustuu alkuperäisten tampo -viljelmien tuloksiin. Varhaisella havaitsemisella ja hoidolla ennuste on yleensä erinomainen täydelliseen toipumiseen. Kun otetaan huomioon heikentynyt immuunijärjestelmä infektiossa, suosittelen aina ennaltaehkäisevästi enemmän lajeja sopivia luonnollisia ja mahdollisuuksien mukaan raaka lihapohjaisia ​​ruokavalioita sekä ravitsemuksellisia lisäravinteita ja yrttejä immuunijärjestelmän lisäämiseksi ja lemmikkieläinten pitämiseksi terveellisempänä tulevaisuus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Pawsible -ehdotukset ja palvelut koiran talvikauden ihoongelmiin
Next post Voivatko koirat syödä popcornia? Pitäisikö heidän?