Megaesophagus perheen lemmikkieläimissä

AddThis Sharing Buttonshare -sovellukseen FacebookFaceBookFaceBookShare TwittertWittertWittershare -sivustoon PinterestPinterestPinterSThare to Moreaddthismore

Megaesophagus on suhteellisen tyypillinen kehitys, joka on hankittujen ruokatorven epänormaalisuuden lisäksi, jossa ruokatorven nauhoitettu lihasmassa lakkaa toimimasta supistumisesta ja toimimasta riittävästi monipuolisiin regurgitaation ja refluksien oireisiin. Paljon yleisesti tämä regurgitaatio tapahtuu lyhyessä syömis- ja/tai juomisen aikana. On ratkaisevan tärkeää erottaa aktiivista kehotusta sekä oksentaa paljon passiivisemmasta regurgitaatioprosessista ruokatorven sairauden vuoksi.

Nuorten koiranpentujen geneettisestä sairaudesta on paljon mahdollisia liipaisimia aikuisten lemmikkieläinten saatuihin tilanteisiin. Jotkut olosuhteet, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta, myasthenia gravis ja Addisonin sairaus, voivat aiheuttaa megaesophagusta toissijaisesti. Muissa tapauksissa trauma tai virusinfektiot voivat olla mukana. Suurimmassa osassa megaesophaguksen saatuja tilanteita emme kuitenkaan keksiä minkään tyyppisiä taustalla olevia syitä.

Megaesophaguksen diagnoosi tehdään yleensä röntgensäteillä, ja usein bariumtutkimukset ovat hyödyllisiä diagnoosin vahvistamisessa. Hoito voi koostua perheen lemmikkieläinten ruokinnasta kohonneista pinnoista, oireenmukaisten lääkkeiden lisäksi edistämään elintarvikkeiden edeltävää virtausta, mukaan lukien lääkkeet, kuten metoklopromidi, famotidiini, sekä prilosec. Tämän sairauden ennuste selvitetään sen perusteella, voidaanko taustalla oleva sairausprosessi määrittää sekä hoitaa. Edellyttäen, että monissa tilanteissa ei löydy taustalla olevia liipaisimia, terveellisen elämän ennuste on usein vartioitu. Monet perheen lemmikkieläimet kokevat vakavista kysymyksistä, kuten aspiraatiopneumonia, joka on johtava syy sairastuvuuteen ja kuolleisuus vakavasti vaikuttavissa lemmikkieläimissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Bengalin kissan adoptioprosessi ja Bengal-kissanpentuprofiili
Next post Pääsy lemmikkisi kutisevan korvaongelman