Pidä taulukon romut roskakorina

AddThis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare -sivustolle TwittertWittertWittershare PinterestPinterestPinterESThare to Moreaddthismore52

Kun olin tyttö, neljän perheen perheellemme oli aina viidesosa pöydässä – drooling metsästyskoira, joka keräsi ruokaa. Hieman hienona syöjänä ajattelin, että tämä oli erinomainen idea, joka antoi minulle valmiita hävittämistä gristle-, rasvaa ja muita bittejä, joita en halunnut syödä.

Pöytälepot voivat kuitenkin ladata ylimääräisiä kaloreita perheen lemmikkieläimille, joita he eivät tarvitse. Ja jotkut ruuat ovat haitallisia koirille. ASPCA julkaisi äskettäin loistavan luettelon koirille vaarallisia ruokia, mukaan lukien avokado, tuore leipä taikina, suklaa, viinirypäleet, sipulit, alkoholi ja ksylitoli. Talossani aikuisena olemme aina eläneet säännön mukaan: “En syö kibblesi, joten et syö kansani ruokaa”, joka jatkaa kuolaamista ja kerjäämistä pois ruokapöydästä.

Taulukkojälukset voivat olla myös ongelma meille ihmisille. Fitissä Fido, puhumme ihmisten vaaroista pöytälomoista. Kasvaessani sinua ei sallittu tuhlata ruokaa. Jos se oli lautasellasi, sinun odotettiin syövän sitä (ellet voisit liu’uttaa sitä kivetnäisellä päälliköllä!). Äitinä minusta oli vaikea heittää pois “täydellisesti hyvää ruokaa”, joka oli jäljellä omien lasteni lautasille. Ja täysin hyvällä, ilmoitan esimerkiksi pizzakuoret, puoli evästettä tai kourallinen siruja. Sen sijaan, että raaputtaisin niitä roskakoriin, huomasin, että nämä esineet voisivat helposti tulla illallisen jälkeisiksi välipaloiksi siivouksen aikana. Tulos – ennen kuin tiedät, että muutama kalori tulee satoja ylimääräisiä kaloreita ja kymmenen ja sitten kaksikymmentä ylimääräistä kiloa.

Fidoksi Fido kehitimme uuden politiikan, jonka sitten hyväksyimme talossani – ei koiria pöydällä. Aivan kuten en sallinut koirieni hypätä ruokapöydälle ja snarfia kaikki jäljelle jääneet ruoat, en voinut antaa minun tehdä samaa. Pelkästään ajatella, että koirat ovat pöydällä rypistymässä jälkilautasien yli, on tarpeeksi kauhistuttava kuva, jotta minua ei yleensä tee samaa itse!

Joten ruoki lemmikkikoiran koiranruokaa ja pidä ihmiset ruokaa puolestasi. Ja seuraavan kerran, kun sinulla on houkutus alkaa syödä jäämiä puolisosi tai lasten lautasilta, ajattele viheltävää, että Fido hyppää pöydälle liittyäksesi ja heitä sitten nämä romut roskakoriin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Bliss naispuolinen riikinkukko ja miesten riikinkukko – Ymmärrä erityiset erot
Next post Pawsible -ehdotukset ja palvelut koiran talvikauden ihoongelmiin