Suklaa: Addiktointiruoka, joka voi asettaa koiramme vaaraan

AddThis jakaa painikkeet FacebookFaceBookFaceBookShare TwitterTWittertWittershare -ohjelmaan PinterestPinterestPinterStshare to Moreaddthismore13

Isoäitini kärsi lievästä astmasta ja aina kun hän aloitti yskän, hän soitti minulle hänen puolelleen ja pyytämään minua tekemään hänestä kuppi kahvia. Hän pani kahvin eteensä, siemaillen sitä hitaasti ja antoi kahvin hajun päästä sieraimiinsa hengitettäessä. Vaikka olin iloinen voidessani olla apua hänelle, olin käytännössä varma, että hänen kahvirutiini ei ollut mitään hyötyä. Mielestäni ei ollut mahdollisuutta, että tämä kahvirituaali auttoi häntä hengittämään.

Se oli vuotta myöhemmin farmasiakoulussa, että sain tietää ryhmästä yhdisteitä, jotka tunnetaan nimellä metyksantiinina, joihin kuuluvat kofeiini, aminofylliini, teofylliini ja teobromiini. Metyksantiinit ovat alkaloideja, joilla on stimuloiva vaikutus keskushermostoon sekä laajeneva vaikutus keuhkoissa. Sain selville, että astman hoitoa käytetään itse asiassa lukuisia metyylksantiineja. Joten vaikka kahvi itsessään ei ole astman hoitoon valittu lääke, sillä on joitain keuhkoputkien vaikutuksia. Halusin juoksua kotiin ja sanoa “isoäiti, olit oikeassa !! Olit oikeassa!!” En valitettavasti koskaan saanut mahdollisuutta. Tänään olen iloinen voidessani sanoa, että minulla oli yksi mukavimmista ja yksi älykkäimmistä isoäidistä, ja kaipaan häntä.

Metyylksantiinijohdannaisia ​​on käytetty astman hoitoon ja valppauden parantamiseen jo jonkin aikaa; Nämä lääkkeet eivät kuitenkaan ole ilman osuutta sivuvaikutuksista. Suurina annoksina syke, vapina, pahoinvointi, maha -suolikanavan häiriö ja kouristukset lisääntyvät. Näitä metyyleksantiineja löytyy kahvista, guaranasta, kolasta, teestä ja suklaasta. Se, johon olemme erityisesti huolissaan tässä, on Theobromine, jota löytyy suklaasta.

Vaikka koiramme eivät todennäköisesti juo liian paljon kahvia yksinään, he voivat päästä houkuttelevaan suklaan ja lopettaa aiheuttaen itselleen mahdollisesti vaarallisen tilanteen. Koirat metaboloivat metyylksantiinijohdannaisia ​​paljon hitaammin kuin ihmiset tekevät ja ovat paljon alttiimpia niistä haitallisia sivuvaikutuksia. Ei vie niin paljon tummaa suklaan nauttimista suuren lääketieteellisen hätätilanteen aiheuttamiseksi pienelle tai keskisuurelle koiralle. Jopa iso koiran voi kulua tarpeeksi suklaata yhdessä istunnossa luodakseen suuren ongelman.

“Kuinka paljon suklaata voi olla haitallista koiralleni?” on melko yleinen kysymys, jonka kuulen koirien omistajilta. Vaikka vastaus on erilainen koiran iästä ja painosta ja muista sairauksista riippuen, on parasta välttää kokonaan koiran suklaan antamista millä tahansa määrällä. Koirat oppivat käyttäytymistä tekemällä ne ja toistamalla; Suklaan syöminen ei ole jotain, mitä haluaisimme perheen lemmikkieläimemme saavan liian mukavaksi tehdä. Jos google “koira” ja “suklaa”, näemme niin lukuisia erilaisia ​​vastauksia annoksesta, joka voi olla haitallista lemmikkieläinpainosta, suklaan väristä, siitä, mihin suklaata käytetään, ja muista tekijöistä. Minusta huolestuneena mikä tahansa suklaan määrä on liikaa antaa koirillesi – yhtä vähän kuin yksi unssi voi aiheuttaa erittäin vakavia, mahdollisesti vaarallisia haitallisia vaikutuksia pienessä koirassa. On totta, että tumma suklaa on huonompi kuin maitosuklaa ja Bakerin suklaa on myrkyllisin; Kun se koskee koirani elämää, en kuitenkaan yritä selvittää potentiaalisen myrkkyn sävyä, jota ruokin hänelle.

Kuulemme ja luemme jatkuvasti koiria ja suklaata ja kuinka haitallista yhdistelmää, joka on, joten kissan ystävät saattavat tuntea olevansa hieman jätetty pois. Teobromiini on oikeastaan ​​paljon myrkyllisempi kissoissa kuin koirilla, mutta koska kissoilla ei tyypillisesti ole kykyä maistaa ”makeaa”, ei ole liian yleistä kuulla kissan nauttimista jopa pienen määrän suklaata yksinään. Viime aikoina olen kuitenkin tavannut kissan, joka näytti rakastavan makeisia jostakin outosta syystä, joten meidän on oltava erityisen varovaisia.

Kuinka muuten suklaa on vaarallinen? Teobromiinimyrkytyksen potentiaalin lisäksi suklaan ja tietyn karkkien tyypillisesti esiintyvän sokerin ja rasvan määrä voi aiheuttaa erittäin haitallisen tilan, jota kutsutaan haimatulehdukseksi.

Jos sinulla on onni saada laatikko suklaata ystävänpäiväksi, ilo, mutta pidä laatikko tallennettuna turvallisesti uteliaisten lemmikkien ulottumattomissa. Jos epäilet, että lemmikkisi on nauttinut suklaata, on parasta kutsua eläinlääkäriäsi parhaiten neuvoa varten. Kuten tavallista, jos sinulla on lääkkeisiin liittyviä kysymyksiä, ole hyvä, soita 1800PetMeds-apteekkille, joka vastaa mielellään sinulle.

Lemmikkieläinten turvallisuus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Petmeds tukee Pet -naapurustoa
Next post Eläinten vestibulaarinen oireyhtymä