Hypotyreoosi koirilla: Oireet ja hoito

AddThis Sharing Buttonshare facebookFaceBookFaceBookShare TwitterTWittertWittershare -sivustolle PinterestPinterestPinterStshare to Moreaddthismore16

Tyypillisin hormonaalinen tai endokriininen tila, jota nykyään havaitaan koirissa, on kilpirauhasen vajaatoiminta, jota muuten ymmärretään kilpirauhanen vajaatoiminta. Tämä tila nähdään yleisimmin keski-ikäisissä ja vanhemmissa koirissa, vaikka joitain tilanteita on ilmoitettu myös nuoremmissa eläimissä. Jotkut rodut näyttävät olevan geneettisesti alttiina, kuten tavalliset villakoirat, schnauzers ja noutajat, mutta se on myös tyypillinen sekoitettuihin rotuihin sekä muihin koirarotuihin.

Vaikka monissa tilanteissa emme ymmärrä kilpirauhanen ja kilpirauhasen atrofian laukaisemista koirilla, muissa tilanteissa koiran oman immuunijärjestelmän kautta on kilpirauhanen autoimmuunivaurioita. Itse asiassa myrkyllinen ympäristöaltistuminen, ravitsemustekijät sekä jopa rokotukset ovat joskus syytettyjä, jotka vaikuttavat koiran kilpirauhanen autoimmuunivaurioihin, jotka ymmärretään autoimmuuniseksi kilpirauhasentulehdukseksi.

Matalan kilpirauhasen oireet voivat vaihdella valtavasti. Muutamia tyypillisimpiä ovat painonnousu/alhainen energia ilman ruokahalua, viileää intoleranssia, kroonista korva- ja/tai iho -infektioita yhdessä takkimodifikaatioiden kanssa, mukaan lukien tylsät, kuivat tai öljyiset takit, hiustenlähtö Lisäys ohuelle iholle. Jotkut lemmikkieläimet voivat luoda neurologisia komplikaatioita, mukaan lukien käyttäytymismuutokset ja aggressio, kasvojen hermojen aiheiden lisäksi, mukaan lukien Bellin halvauksen kaltainen oireyhtymä, joka johtaa kasvojen kaatopaikkaan.

Muut lemmikkieläimet voivat ilmetä kroonisilla regurgitaatio- tai oksenteluongelmilla, jotka on joskus diagnosoitu megaesophagus, jossa krooninen regurgitaatio voi päätyä turhauttavaksi sekä terveydelle ja hyvinvoinnin vaarantamiseksi. Ja vaikka voidaan nähdä, että matalasta kilpirauhasesta on monia mahdollisia viitteitä koirien tyypillisessä endokriinisessä/hormonaalisessa tilassa, kilpirauhasen vajaatoiminta on myös samoin kuin monet eläinlääkärit liiallisesti. Krooninen sairaus kehossa missä tahansa, monien lääkkeiden, kuten fenobarbitaalin, lisäksi todella alentaa määritettyjä kilpirauhashormonitasoja, kuten T4, jotka voivat yleensä johtaa virheellisesti eläinlääkäreihin tämän tilan väärin diagnosointiin.

Muut krooniset sairaudet ja erityiset lääkkeet voivat alentaa T4 -tasoja huomattavasti, mikä johtaa siihen, mitä ymmärretään etyruoto -sairaan oireyhtymänä, mikä tarkoittaa, että kilpirauhasen alhainen tila tai lääkitys, joka laukaisee alhaisen veritasot, johtaa yleisesti väärään diagnoosiin eläinlääkäri. Siksi on tärkeää aina, kun yritetään diagnosoida lemmikki tällä taudilla, se tehdään täydellisen veren kilpirauhasen paneeli, mukaan lukien veren T4, vapaa T4 -taso dialyysi, TSH -tasojen, sekä kilpirauhasen sekä tyroglobuliinin autoanti -aineiden lisäksi, Useimmat arvioivat kokonaan kilpirauhasen toiminnan koirilla. Käsittely on erittäin edullista hyödyntää joko synteettistä L-tyroksiinia tai niissä kokonaisvaltaisemmin kallistuneita panssaroiden kilpirauhasen täydentämisessä. Tämä on samoin sairaus, jossa mielestäni ravitsemuksellisilla tekijöillä on syy -yhteys hoidon lisäksi.

Ihanteellisen luonnollisen ruokavaliosuunnitelman, kuten Azmiran, Pet Guard tai Wysong tai jopa sopiva talo, varmistaminen voi auttaa estämään vaikuttavien koirien hoidossa. Ravitsemukselliset lisäravinteet, kuten entsyymit, kuten prozyymi tai naturvet -entsyymit ja probiootit, jotka on lisätty aterioihin, jotka lisäävät hivenaineiden mineraalien pilkkomista sekä imeytymistä, kuten jodia ja seleeniä, voivat myös auttaa tarjoamaan asianmukaista ravintoa sekä tukea kilpirauhasen lonkalle. KELP -jauhe sekä lesitiini rakeet voivat myös olla tärkeitä ravitsemuslisäaineita, jotka ajatellaan iskuissa koirissa.

Kilpirauhasen vajaatoiminta

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Hiljainen lemmikkikoiraroodut, jotka harvoin kuoret: pienet koirat, jotka kuorivat vähemmän
Next post Sunnuntai -lainaukset: Yksi ystävällinen sana