Claws Out: Kuinka keratiinin liikakasvu johtaa Cat Claw -ongelmiin

, kirjoittanut Deborah Hansen
31. elokuuta 2018
Vaikka jotkut huolestuvat kissankynnistä haitallisena aseena, toiset ihailevat viehätysvoimaa ja toiminnallisuutta, joka on upotettu kissan käpälän pohjaan. Luurankojärjestelmän laajennus antaa kissoille mahdollisuuden merkitä alueensa, tappaa saaliin ja saada varovasti heidän rakastamiensa huomion.

Kun kynnet ovat terveitä, ne ovat viehätys ja kunnioitusta. Kun kynsillä on ongelmia, kissat voivat tulla erittäin epämiellyttäviksi siihen pisteeseen, että heidän asento on toteutettu, varhaisessa niveltulehduksessa ja istuva elämäntapa tulee tapana.

Kissan kynsi on epidermaalinen rakenne, jonka nopea kulkee keskellä. Kynsi koostuu liukenemattomasta proteiinista, nimeltään keratiini. Koska ulkopinnan keratiini kuolee liian kaukana verenkierrosta, siitä tulee vaippa. (Vaippa on kudosrakenne, joka kietou tiukasti toisen kudosrakenteen ympärille.) Vaippa kattaa veren tarjontaa ympäröivän keratiinin uuden kasvun.

Toisin kuin koirissa, kissan kynän (kuollut keratiini) ulkokerros vuotaa noin joka toinen tai kolme kuukautta terveellisessä talossa. Tämä vanhan vaipan kuoriutuminen uudelle keratiinille tapahtuu, kun kuollut keratiini pitää liian tiukasti uuden keratiinin kasvattamiseksi.
Mainokset

Selvä hyöty, joka kissoilla on, joka eroaa ihmisissä ja muissa lihansyöjissä löydetystä keratiinin kasvusta, on kyky vetää kynsiään vetää. Rentoutuessa kissan kynnet on sisäänvedetty tai tiiviisti suljettu selän ligamenteihin. Selkärangan nivelsiteet ovat joustavia kudoksen nauhoja. Kun kissa on valmis pidentämään kynnet, käytetään syvää digitaalista taivutuslihaa. Kun kissa rentoutuu, kynnet palaavat upotettuun asentoonsa käpälään.

Hoitoympäristössä umpeen kasvaneet kynnet ovat yleisiä. Kun keratiinin kasvu jatkuu, vaippa kuorii terveessä kasvujaksossa. Tämä luonnollinen prosessi jatkuu toistuvasti. Koska monet hoitamista varten tulevista kissoista ovat talon kissoja, ulkoiluun tai ilman, he eivät luonnollisesti kuluta kynsiään. Kun kynnet eivät käytetä tai leikata säännöllisesti, kohtaamme kissan asiakkaita, joilla on kynnet, jotka lävistävät käpälän tyynyn tai olemme kiertyneet varpaiden vieressä. Näissä tilanteissa kissa ei saanut tarvittavaa tukea kynnensä pitämisessä sopivalla pituudella. Keratiini kasvoi hallinnasta ja nyt tarvitaan ihmisen puuttumista.

Hoitoympäristössä on tyypillisesti havaittu toinen yleinen kynsitila. Joskus, etenkin vanhemmissa kissoissa, kynsien vaippa ei ole vuodatettu. Pitkän kasvamisen sijasta, kuten upotetut kynnet kasvavat, kynsi jatkaa paksumpaa ja paksumpaa. Kun kynsi leikataan, vaippa hajoaa ja terveellinen, hoikka kynsi jätetään sen sijaan. Usein, kun tämä terveellisempi kynsi paljastetaan, se on terävä ja se on myös leikattava.

Se voi olla erittäin huolestuttavaa, kun kohtaat ensimmäisen kerran paksun vaipan. Tyypillisesti aikoina, kun kynsileikkurit leikkaavat kynnen, kynsien murskaukset sitten kuoriutuvat. Vaikka se on paljon aikaa vievämpää, on parasta kuorita vanha, paksu peite, ja tarvittaessa leikkaa uusi hoikka kasvu. Jos työskentelet haastavan kissan parissa, voit valita, että asiakas palaa viikossa ja lopettaa kynsien koriste tuolloin.

Selvitetyt, curling ja kuorintakynnet ovat kaikki keratiiniin liittyviä ongelmia. Kissoissa on muita kynsien ongelmia, jotka eivät liity keratiiniin, mukaan lukien trauma, bakteeri, sieni, hiiva, punkit, kasvaimet sekä muiden monimutkaisten terveysongelmien oireet. Kynsien ongelmat voivat aiheuttaa kissan kipua. Keratinin liikakasvu pitkään aikaan voi aiheuttaa huomattavaa epämukavuutta kävelyn aikana, mikä johtaa tyypillisesti liikkuvuusongelmiin. On välttämätöntä, että keratiinin ylikasvu on ratkaistu ja kissa vastaanottaa säännöllisiä kynsienkoristeita ongelman välttämiseksi toistumisesta.

Deborah Hansen, CFMG, CFCG on erittäin menestyvän kissan yksinoikeuden, talon puhelinhoidon liiketoiminnan omistaja, Kittyn Purrfect Spa. Hän on myös ”Deborah’s Programe” -yrityksen perustaja, täydellisen uudelleenvarausjärjestelmän, joka saa kaikki kissat säännölliseen hoitoaikatauluun, ja Kitty’s Kopy Kats -yrityksen omistaja ja kehittäjä, joka on paikallaan oleva myymälä jokaiselle, joka hoitaa kissoja. Deborah on luova kyky kissan taiteellisten luomusten takana ja kirjoittaja useissa julkaisuissa maailmanlaajuisen jakelun kanssa. Hän on myös kissan asiantuntija ja kirjeenvaihtaja National Association of Professional Creative Groomers -yhdistykselle. Hänet löytyvät osoitteesta Deborahhansen.com.

Kaikki yhteensä

20

Osakkeet

16

0 –

4

0 –

0 –

Mainokset

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Roundup 75: Viikon suositeltavat koiran artikkelit ja videot
Next post Workshowell 1TDC ™ Halloween Sale: Spooktacular Savings!