Pelaa ja nukkua kuin koira

AddThis Sharing Buttonshare – FacebookFaceBookFaceBookShare TwittertWittertWittershare -ohjelmaan PinterestPinterestPinterSThare to Moreaddthismore197

Joka vuosi 23–60 -vuotiaiden aikuisten kansallinen unen säätiö tutkii oppimaan untapoja ja unihäiriöitä Yhdysvalloissa. Tämän vuoden National Sleep Foundation 2013 -kysely havaitsi, että keskimääräinen ihminen nukkuu 7 tuntia per yö. Valitettavasti monilla ihmisillä on vaikeuksia nukkua, nukkua ja herättää tunteensa virkistyneenä. Fitissä Fido, rohkaisemme sinua seuraamaan koiran tapoja terveellisemmälle elämälle, mukaan lukien pelaaminen ja nukkuminen ”kuin koira”. Koirat nukkuvat vakavasti – he haluavat pelata kovasti ja nukkua kovasti. Mene koirapuistoon ja olet varma, että omistaja tarkkailee koiransa jahtaavan ystäviä ennen huomauttamista: “Duke on varma, että nukkuu loistava tänään!”

Totuus on – emme ole niin erilaisia ​​kuin koiramme. Aivan kuten puiston koiranomistajat tietävät, että liikunta johtaa hyvään uneen koirillaan, National Sleep Foundation 2013 -kysely löysi tärkeitä yhteyksiä liikunnan ja terveellisen nukkumisen välillä ihmisillä. Ja aivan kuten nelijalkaiset kollegamme, ihmiset, jotka harjoittivat voimakkaammin päivän aikana, nauttivat todennäköisemmin hyvää yötä:

Uni luokiteltiin ”melko hyväksi” noin 60 prosentille ihmisistä, jotka harjoittivat vain 40 prosenttiin ihmisistä, jotka eivät käyttäneet.

Uni luokiteltiin “erittäin hyväksi” 25 prosentille ihmisistä, jotka tekevät voimakasta liikuntaa (kuten juokseminen, pyöräily tai uinti), 20 prosentilla maltillisesti (kuten jooga, Tai chi ja painonnosto) ja vain 15 prosenttia tekemässä kevyt liikunta (kuten kävely) tai ei liikuntaa.

Kaksi kolmasosaa ihmisistä, jotka saavat voimakasta liikuntaa, ilmoittivat saavansa niin paljon unta kuin he kokivat tarvitsevansa, verrattuna puoleen kohtalaisista tai kevyistä liikunteista ja vain kolmasosa niistä, jotka eivät harjoita.

Puolet harjoittamatta jättäjistä ilmoitti heränneen yöllä verrattuna 44 prosenttia kevyestä liikunnasta, 40 prosenttia harjoittavan maltillista liikuntaa ja 33 prosenttia voimakkaasti.

Herääminen tuntematta virkistämistä ilmoitti 43 prosenttia muusta kuin harjoittamattomista, 26 prosenttia kevyistä harjoittajista, 20 prosenttia kohtalaisella liikunnalla ja vain 17 prosenttia voimakkaalla harjoituksella.

Puolet liikunnasta ilmoitti unensa olevan parempaa päivinä, kun he olivat harjoittaneet, ja paremman unen paraneminen yli 60 prosenttia päivinä, jolloin voimakas liikunta suoritettiin.

Liikunta paransi unta riippumatta siitä, tehtiin muutama tunti ennen nukkumaanmenoa tai paljon aikaisemmin päivällä.

Joten ota oppitunti Fidolta. Jos haluat hyvän yöunen, lisää liikunta päiväsi. Walking Fido, pallon tai Frisbeen heittäminen, hyvästä jahtaamispelistä pihalla tai uinti yhdessä voi olla juuri sitä, mitä lääkäri tilasi parempaan yöuniin. Tarkista aina lääkäriltäsi ennen uuden harjoitusohjelman aloittamista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Previous post Näytä lemmikkisi, jonka välität Love Your Pet Your Pet Your
Next post 30 loistavaa syytä adoptoida kissan